L'Editorial

Editorial Finestres és una editorial ubicada a Barcelona de còmic d’autor en català, sí, en català.

Agermanada amb la Llibreria Finestres, comparteix amb aquesta la passió pel fons i, per tant, vol publicar còmics que es converteixin justament en això, títols de fons. I per fer-ho, apostarem per traduir les novetats més rellevants del panorama internacional, recuperarem títols indispensables i començarem a produir obres noves directament en català.

Pensem en els nostres lectors com aquells amants del còmic que es deleixen per poder-lo llegir en la seva llengua i en tots aquells lectors de literatura contemporània en català, que ara tot just tindran l’oportunitat de descobrir, si encara no ho han fet, eh, la gran riquesa i potència narrativa i visual de la novel·la gràfica.

Som realistes i ambiciosos, per això volem publicar 10 títols l’any, amb uns estàndards de qualitat elevats, perquè entenem el llibre com un objecte preciós i volem que els nostres llibres en siguin, de preciosos.

No li fem fàstics a cap gènere, la nostra bandera és que els còmics siguin bons i reflecteixin, també, la individualitat de l’autor i de les autores, perquè en pensem publicar moltes.Editorial Finestres és un projecte impulsat per l’empresari i filantrop Sergi Ferrer-Salat, gran aficionat al còmic, i dirigit per Montserrat Terrones.

L'equip

Montserrat Terrones

Directora Editorial

Tot i que anava per politòloga, l’afició per la lectura la va conduir cap als estudis d’Humanitats i de Teoria de la Literatura. Va entrar en el còmic adult per casualitat el 2003 i ja s’hi ha quedat sembla que per sempre. N’ha estat editora, agent, traductora, divulgadora, professora i comissària. No necessàriament en aquest ordre i ja sigui per compte aliè o propi. Potser algun dia s’anima i en dibuixa també. A banda d’editar còmics, dedica el seu temps a l’estudi i divulgació de les figures de dones autores i editores de còmic. No descarta convertir-se en politòloga quan es jubili.
mterrones@editorialfinestres.com

Anna Josa Marrón

Premsa i comunicació

De petita dibuixava còmics per explicar històries. Amb els estudis de periodisme va poder seguir explicant-les a diferents mitjans de comunicació, països i institucions internacionals. Després de rodar món, va trobar un refugi que era una petita llibreria de Gràcia on va reprendre el rumb cap als llibres. Ara, els explica i els comunica des de la sala de màquines de l'editorial. Li interessa tot allò que tingui a veure amb els feminismes, la cuina i la muntanya.
premsa@editorialfinestres.com