ALICE GUY

Catel Muller i José-Louis Bocquet

Traducció de Marta Marfany
Temes: biografia, cinema, herstory

El 1895, a Lió, els germans Lumière inventen el cinematògraf. Un any més tard, a París, Alice Guy filma la seva primera pel·lícula. Té 23 anys. Valenta i independent, testimoni privilegiat del naixement del món modern, Alice Guy és la primera cineasta de la història del setè art.

Des de principis del segle XX, a la vegada directora, guionista i productora, la jove transforma l’oficina fotogràfica de Léon Gaumont en una gran empresa de producció cinematogràfica. Quan, el 1901, travessa l’Atlàntic per conquerir Amèrica, Alice s’imposa creant la seva pròpia empresa i construint els seus estudis. Entre 1897 i 1922, als Buttes-Chaumont a Fort Lee, dirigirà centenars de pel·lícules.

Crònica d’un art en plena eclosió, Alice Guy descobreix una heroïna oblidada d’un capítol major de la història del cinema.

Descarrega:
Data de publicació
18 de maig de 2022
Número de pàgines
400
ISBN
978-84-124261-5-1
Format
17x24 cm
Enquadernació
Rústica amb solapes
PVP
30€

L'editora diu

“Una novel·la gràfica que treu a la llum la figura de la primera dona cineasta pels dos especialistes de la herstory en còmic.”

Informació dels autors

La premsa ha dit

«El dibuix vivaç de l Catel fan d’Alice Guy una novel·la gràfica magnífica.»

Causette

«Catel i Boquet eixamplen el seu particular panteó, amb l’atenció al detall a què ens tenen avesats, però sense deixar mai de banda el romanticisme.»

Elle

«Alice Guy evoca la vida i el destí d’una cineasta simplement excepcional.»

Zoo Le Mag

«Un equip creatiu formidable ens descobreix una gran creadora, reflectint escrupolosament l’etapa pionera del setè art.»

Le Monde

«Una biografia elegant i necessària que reviu la memòria d’una dona lliure.»

Marianne

«Un treball curosament documentat que ens relata l’extraordinària vida de la primera directora de cinema.»

Telerama

«Deixeu-vos endur per aquesta delícia!»

France Culture