DONA VIDA LLIBERTAT

Marjane Satrapi

Traductor: Carlos Mayor
Temes: Feminismes, Iran, revolució

Mahsa Jina Amini va néixer l’any 2000 a Saqqez, a la província del Kurdistan, al nord de l’Iran. En el transcurs d’un viatge a Teheran amb el seu germà per visitar uns familiars, va ser detinguda per la policia de la moral per no dur «bé» el vel. Mahsa Amini va rebre cops al cap amb tanta força que va entrar en coma i tres dies després va morir a l’hospital. Era 16 de setembre del 2022 i la seva mort va ser el tret d’inici d’una onada de protestes arreu del país que ha esdevingut una revolució feminista sense precedents.

Aquest és un dels capítols d’una obra col·lectiva que fa un recorregut per la història recent d’Iran. Sota la direcció de la reconegudíssima Marjane Satrapi, els autors i autores d’aquest compendi ens acompanyen, a través de les seves historietes, a fixar la mirada en els diversos interrogants d’aquesta revolució contemporània.

Qui mana a l’Iran? Com opera la censura? Què implica manifestar-se en contra del règim en l’actualitat? Quina és la realitat a la presó d’Evin, que congrega manifestants, artistes i presoners polítics? Com actua la diàspora iraniana? Què implica aquesta revolució? Per què segueix vigent avui dia el crit Dona Vida Llibertat?

Descarrega
Data de publicació
22 de novembre de 2023
Número de pàgines
278
ISBN
978-84-19523-12-9
Format
17x24 cm
Enquadernació
Cartoné
PVP
32 €

L'editora diu

"El millor talent internacional al servei d'una causa justa"

La premsa ha dit

«Marjane Satrapi desitjava ferventment dissenyar un llibre per donar suport a la revolta que ha sacsejat l’Iran després de l’assassinat de Mahsa Amini»

Le Monde

«Una obra poderosa, educativa i plena d’esperança»

Télérama

 

«La duresa i la passió de Persepolis es manté en aquest àlbum amb tota la seva força»

Publishers Weekly

«Dona Vida Llibertat és un crit de guerra»

Seven Stories