DRAGMAN

Steven Appleby

Traducció de Núria Molines
Temes: humor, LGTBIQ+, superherois

A August Crimp li encanta portar roba de dona. Quan ho fa, vola. Sí, com un superheroi. En un Londres saturat de justiciers emmascarats, Crimp es converteix en Dragman. Per desgràcia, captiu de la desaprovació dels seus companys i de l’angoixa de ser descobert per Mary Mary, la seva dona, renuncia a la seva vocació. Però la malversació de l’empresa Boira Negra, que redimeix ànimes a un preu baix, i les accions d’un assassí de noies trans obliguen Dragman a tornar al servei. I aquesta vegada, reprovat o no, haurà d’anar a totes.

Amb vint àlbums al seu nom i múltiples contribucions a la premsa londinenca, Steven Appleby és considerada una de les veus més excepcionals de les vinyetes britàniques. Dragman és la seva primera novel·la gràfica. Hi aborda un tema que coneix força bé: fa més de deu anys que les peces de roba masculina no formen part del vestidor d’Appleby.

Descarrega:
Data de publicació
28 de juny de 2022
Número de pàgines
336
ISBN
978-84-124261-6-8
Format
17x24 cm
Enquadernació
Cartoné
PVP
32 euros

L'editora diu

“Una revisió desacomplexada i punyent dels superherois per una de les veus més originals del còmic actual”

Informació de l'autor

La premsa ha dit

«El moll de l’os d’aquest còmic rau en la lluita d’August per acceptar llur identitat i llur poder. La fluïdesa de gènere no només és el do del protagonista de Dragman: també és quelcom que podria arribar a salvar el món»

Publishers Weekly

«Dragman funciona alhora com un divertiment i com un llibre commovedor sobre fer les paus amb un mateix, amb una mateixa».

The Guardian

«Els superherois mai han sigut tan superbs com n’és Dragman, l’heroi transvestit d’Steven Appleby. La seva lluita contra Boira Negra és apocalíptica, neuròtica, tendra, molt divertida, i brillantment dibuixada per Appleby»

Posy Simmonds, dibuixant

«Si els fans d’Steven Appleby ja tenien apamada l’energia única dels seus brillants dibuixos, la seva primera novel·la gràfica de ben segur li procurarà exèrcits de nous admiradors. Dragman té la virtut de ser, alhora, salvatgement transgressora i poderosament arreceradora. Appleby capgira totes les normes, i molt especialment aquelles que dicten, a aquestes altures de la pel·lícula, que la identitat d’una persona ha de ser etiquetada i immovilitzada com una papallona de taxidermista»

Observer

«Una de les moltes troballes del debut en novel·la gràfica d’Steven Appleby és la manera com reimagina la narrativa superheroica per reflexionar sobre la masculinitat i el fet trans. Appleby té una capacitat narrativa destra i alhora un gran sentit de l'humor».

Herald Scotland

«Una novel·la gràfica meravellosa. Un superheroi com mai abans n’havies vist. Dragman és trepidant, però també us impactarà com per com n’és d’emotiu».

Ian Rankin, escriptor