INTRÈPIDES

Pénélope Bagieu

Traducció de Montserrat Terrones
Temes: biografia, feminisme, herstory

Estrella del rock o dona barbuda, atleta o xamana, exploradora o treballadora social; lluitant contra vent i marea per fer el que havien de fer, les Intrèpides han traçat el seu camí. Amb un estil amè i un caràcter lúdic que vol apel·lar a tots els públics, Pénélope Bagieu ens lliura trenta retrats de científiques, activistes i actrius que han fet de la necessitat virtut i que han deixat petja en tots els camps de la societat. Publicat originalment a l’edició digital de Le Monde, i més tard recopilat en dos volums independents, Intrèpides arriba una edició integral per a col·leccionistes. Esdevingut un supervendes a França, on només el primer volum ja va fregar els 70.000 exemplars venuts —internacionalment, n’acabarà venent més d’un milió—, aquest recull inclou perfils de figures com Agnòdice, Wu Zetian o Margaret Hamilton. Intrèpides va ser guardonat amb el Premi Eisner a la Millor Obra Internacional el 2019.

Descarrega:
Data de publicació
5 de novembre de 2021
Número de pàgines
312
ISBN
978-84-124261-0-6
Format
19x26 cm
Enquadernació
Cartoné
PVP
35 euros

L'editora diu

“Trenta dones valentes que no es van resignar a acceptar el que els oferia el destí, magníficament retratades per l’agudesa i desimboltura de Pénélope Bagieu.”

La premsa ha dit

«Llegir Intrèpides és rellegir, amb uns altres ulls, els llibres d’Història.»

ElDiario.es

«El llapis de Bagieu transforma aquestes històries reals en quelcom semblant a un conte de fades personalitzat. I al capdavall, el resultat és perfecte.»

The New York Times

«La veu de Pénélope Bagieu és fresca i agosarada, i les il·lustracions d’Intrèpides són encisadores.»

NPR

«Qualsevol d’aquestes històries mereixeria un llibre per si mateixa; totes trenta aplegades en un sol volum, però, conformen una obra plena d’enginy i d’energia que empenyerà a les lectores perquè siguin elles les qui canviïn el món.»

Publishers Weekly

«La millor flor que se li pot llançar a Intrèpides és que cada nena d’educació secundària —i també cada nen— hauria de tenir-lo com a lectura obligatòria. El còmic et fa recordar que la història se n’ha oblidat massa sovint, d’aquestes dones prodigioses, i que això no hauria de repetir-se.»

The Washington Post

«L’autora se les ha empescades per aplegar un grup de dones molt heterogeni, on hi caben des de vulcanòlogues fins a estrelles de rock, en relats d’allò més accessibles i divertits. Una enciclopèdia il·lustrada, activista i feminista».

Libération

«Un còmic brillant i inspirador. Trenta retrats de dones que, sense demanar perdó, s’han posat dempeus en un món dominat pels homes».

Cosmopolitan