JOSÉPHINE BAKER

Catel Muller i José-Louis Bocquet

Traducció de Marta Marfany
Temes: art, Feminismes, herstory, societat

Cantant, ballarina, actriu i una icona dels anys vint. Aquesta és la història de Joséphine Baker, la primera gran estrella negra a escala mundial.

La biografia que tindreu entre mans és testimoni no només de la vivència de Baker, sinó també d’una època marcada per una profunda herència racista i a cavall d’una successió de canvis polítics, socials i econòmics frenètics cap a la modernitat. 

La nostra protagonista va néixer en una família nord-americana de classe obrera, filla d’una mare adolescent, i amb vuit anys va deixar d’anar a l’escola per contribuir a casa. El 1925, amb dinou anys, Baker va desembarcar a París i, en una sola nit, la jove ballarina es va convertir en un ídol dels anys vint.

Va fascinar Picasso, Cocteau, Le Corbusier i Simenon. Al llarg de la dècada següent, la seva fama es va expandir a escala mundial: de Buenos Aires a Viena, d’Alexandria a Londres.  Cada capítol de la seva vida és apassionant, us acompanyem a descobrir-los!

 

Descarrega
Data de publicació
19 d'octubre de 2022
Número de pàgines
568
ISBN
978-84-124261-9-9
Format
17x24 cm
Enquadernació
Rústica
PVP
32 €

L'editora diu

La cara menys coneguda d'una figura icònica del s. XX: una dona compromesa amb la seva raça i amb la llibertat.

La premsa ha dit

«Un llibre impressionantment complet. [...] Un retrat del segle i una història important per avui» 

The Beat 

 

«És impossible trobar a faltar la riquesa dels detalls biogràfics. La totalitat del llibre es desenvolupa a una velocitat vertiginosa i el dibuix de Catel té un vigor i un nervi enormes». 

The Herald 

 

«El detallat dibuix de Catel [...] es fusiona amb alegria amb les corbes i els moviments incessants de la diva. El guió de Bocquet manté el suspens gràcies a una estructura cronològica tan rítmica com el cor d´un cabaret. Amb ells travessem el segle sense ostentació ni èmfasi, però amb la fascinació de veure coincidir el destí d'una dona formidable amb el d'un país (i amb el de París)». 

Elle 

«Aquestes cinc-centes pàgines fan vibrar, com l’extraordinària personalitat de l’artista [...] i plasmen el magnífic retrat d’una dona lliure». 

Versión Femina