PÈPLUM

Blutch

Traductor: Pau Gros Calsina
Temes: antiguitat clàssica, bellesa, poder, Roma, tragèdia

A les fronteres més llunyanes de l’imperi, una colla de bandolers descobreix en una cova el cos d’una dona bellíssima envoltada de gel. Davant la sospita que encara sigui viva, els bandits s’enduen i atresoren la noia en un remolc mentre posen rumb cap a Roma. Un any més tard, el darrer supervivent adopta el nom d’un dels seus companys morts: Publi Cimbre. Aquí comença la seva fugida frenètica i agònica que es presenta de forma retallada, talment com el que s’ha conservat del Satiricó de Petroni, obra en la qual s’inspira Pèplum.

Fent elogi de la tragèdia més shakesperiana, la narració desplega un seguit d’horrors que se succeeixen a contracorrent: plagues, traïció i sabotatges. Pèplum és un còmic amb una narració hipnòtica i crua tenyida per una erotització que mai s’acaba consumant.

Pèplum és un cant èpic i grandiós sobre la impossibilitat de conciliar la puresa i el gènere humà.

Descarrega
Data de publicació
25 d'octubre de 2023
Número de pàgines
160
ISBN
978-84-19523-14-3
Format
22x29 cm
Enquadernació
Rústica
PVP
26 €

L'editora diu

"Un còmic poètic sobre el fulgor de la bellesa i el poder de l’anhel enmig de la brutor i la corrosió"

La premsa ha dit

«Blutch és un creador d’universos que van des de l’autobiografia, l’erotisme, la vida quotidiana o les ficcions ambicioses»

Le Monde

«Pèplum és una història brutal no només de resistència, traïció i amor equivocat, sinó també d’un regne el centre del qual s’està desmembrant»

The Guardian

«La línia de Blutch és magníficament expressiva, irregular i atrevida»

The New York Times