VINYETARI 3

DD. AA.

Temes: cosmos, cuina catalana, masclisme, precarietat

El Vinyetari 3 és el resultat d’una selecció de les millors historietes que s’han presentat a la tercera convocatòria del Premi Ara de Còmic de No-Ficció en Català.

Aquesta antologia inclou l’obra guanyadora Els homes són llops, de Glàfira Smith, i la finalista, Big Bang, de Robert Massó i Jordi Carrión. En aquesta col·lecció hi ha mostres de reporterisme gràfic, autoficció, experimentació gràfica, còmic històric i testimonis en primera persona.

El Vinyetari 3 és una porta oberta al gènere de no-ficció. Pel que fa a les dues obres reconegudes, a Els homes són llops, hi ha una denúncia punyent i documentada de les violències sexuals, narrada a través de la resignificació d’un conte clàssic. Un relat de por d’actualitat amb un dibuix i ambient esfereïdor. D’altra banda, a Big Bang, l’argument gira al voltant del cosmisme rus d’inicis del segle XX, a l’origen de la cursa espacial.

Descarrega
Data de publicació
30 d'agost de 2023
Número de pàgines
120
ISBN
978-84-19523-09-9
Format
17x24 cm
Enquadernació
Rústica
PVP
24 €

L'editora diu

"Una bona mostra del vigor i la riquesa del còmic de no-ficció en català"

Els autors i autores diuen

«Els homes són llops és un títol cridaner per a una història molt comú, és la història sobre un llop taxista i una noia, i una reflexió sobre qui són els llops de la nostra societat, com descobrir-los i com fer-los desaparèixer.»

Glàfira Smith, autora de Els homes són llops

 

«Un conte sobre l’origen de l’autèntica cuina catalana.»

Sergi Moreso, autor de Xerric

«Una arqueologia visual de la part menys coneguda de la història de l’exploració espacial.»

Jordi Carrión, autor de Big Bang

 

«En aquesta història que és molt personal, volia transmetre la realitat d’algunes autores de còmic: Que gaudim d’un reconeixement però vivint econòmicament en condicions molt precàries.»

Rosa Codina, autora de Precària