TÚNELS

Rutu Modan

Traducció d'Eulàlia Sariola
Temes: arquelogia, línia clara, Orient Mitjà

Quan un gran col·leccionista d’antiguitats es veu obligat a donar tota la seva col·lecció a la Universitat Hebrea de Jerusalem, Nili Broixi té la darrera oportunitat per acabar una expedició arqueològica iniciada dècades abans, que possiblement podria trobar l’objecte religiós més important a l’Orient Mitjà. Esperonada pel desig de restablir el llegat del pare com a gran arqueòleg després que aquest fos marginat pel seu rival, Nili recluta un equip: un nacionalista religiós i la seva banda de joves que viuen dalt d’un turó, el seu germà traïdor i el seu amic palestí de la infantesa, ara contrabandista. A mesura que el pare de Nili s’endinsa més en la demència, les faccions en guerra s’acosten i lluiten per trobar l’Arca de l’Aliança.

 

Modan situa la seva novel·la gràfica al centre d’una crisi política. La història de l’Israel bíblic es troba en una de les regions més disputades del món, ocupada per Israel i reivindicada per Palestina. Sovint en competència directa, palestins i israelians caven junts, amb l’esperança de trobar l’artefacte sagrat que es creu que és un conducte cap a Déu.

 

Túnels és la seva obra més profunda i salvatge fins al moment. Potent i divertida, Modan ens mostra l’Orient Mitjà com cap occidental ho podria fer.

Descarrega:
Data de publicació
2 de febrer de 2022
Número de pàgines
288
ISBN
978-84-124261-3-7
Format
17x24 cm
Enquadernació
Rústica
PVP
23 euros

L'editora diu

“Un còmic sobre l'ètica i l'ambició, la universitat i el comerç internacional d'antiguitats.”

Informació de l'autor

La premsa ha dit

«Dens i vibrant, Túnels és un treball polièdric i tragicòmic, profundament humà i profundament polític.»

Libération

«Una Rutu Modan en estat de gràcia. A Túnels hi trobareu un sentit de l’humor pervers pertot. És encisador, engrescador i apassionant.»

Forbes

«Dibuixat amb un estil retro que recorda a Tintín, Túnels reflexiona sobre absurds polítics subvertint aspectes ridículs de la fe i del fanatisme sense caure, mai, en un to burleta.»

Publishers Weekly

«Túnels captura la visió que Modan té del món, i aquest no és altra cosa que un indret on hauríem d’aprendre a viure amb la fricció de narratives en permanent competència.»

The New York Times

«Modan és una dibuixant i una narradora amb un talent del tot únic. Tant de bo Túnels s’endugui tots els premis, i tant de bo sigui llegit i rellegit en les dècades vinents.»

The Guardian

«M’encanta aquest llibre. És un dels còmics més entretinguts, addictius i divertits que he llegit en molts anys. És una autèntica meravella.»

Jason Lutes